FAQ - συχνές ερωτήσεις
info Προσθέτοντας φωτογραφίες Expand Άνοιγμα όλων
 • Πώς μπορώ να προσθέσω φωτογραφίες στο site;

  Πρώτα πρέπει να εγγραφείς στο σύστημα. Βέβαια θα πρέπει να έχεις φωτογραφίες στον υπολογιστή σου.
  Για να τις ανεβάσεις πρέπει να πατήσεις στο Φωτογραφίες από το μενού πάνω αριστερά. Υπάρχουν οδηγίες για το πώς να ανεβάσεις μια φωτογραφία στο site μας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να διαβάσεις τις παρακάτω οδηγίες.

 • Οι φωτογραφίες μου είναι GIF/TIFF/BMP/XXX format. Τι πρέπει να κάνω για να τις μετατρέψω σε JPEG format;

  Πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων. Χρησιμοποιώντας το, άνοιξε την φωτογραφία σου, διάλεξε "Αποθήκευση ως.." (Save as ή Export) από το αρχικό μενού (File) και αποθήκευσε την σε .jpg format.
  Κατάλληλα προγράμματα είναι η Ζωγραφική (Paint) των Windows ή ακόμα καλύτερα το Adobe Photoshop και το Corel Draw και άλλα παρόμοια free software.
  Εμείς δεν αλλάζουμε τις φωτογραφίες σου στο κατάλληλο format.

 • Όμως δεν είμαι μόνος/η στην φωτογραφία;!

  Άμα έχεις την φωτογραφία στον υπολογιστή σου, μπορείς να σημειώσεις τον εαυτό σου στην φωτογραφία με ένα βελάκι ή κύκλο. Μπορείς να γράψεις που και ποιος είσαι στο σχόλιο της φωτογραφίας.
  Αν δεν θέλεις να είναι το άλλο άτομο στην φωτογραφία καθόλου, μπορείς να την κόψεις με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων (δες προηγούμενη ερώτηση).

 • Όταν προσπαθώ να ανεβάσω μια φωτογραφία στο site εμφανίζονται μηνύματα όπως "Δεν βρέθηκε σελίδα" ή "Δεν βρέθηκε server". Τι έκανα λάθος;

  Ίσως το μέγεθος της φωτογραφίας είναι πολύ μεγάλο για την σύνδεση σου στο internet. Πρέπει να μικρύνεις το μέγεθος της και να δοκιμάσεις πάλι.

 • Ανέβασα την φωτογραφία, και τώρα τι;

  Τώρα πρέπει να περιμένεις λίγο ενώ οι moderators θα ελέγξουν την φωτογραφία. Μπορεί να πάρει από 1 ώρα έως μερικές μέρες. Αν θέλεις να επιταχύνεις την διαδικασία μπορείς να πληρώσεις.
  Οι Φωτογραφίες σου είναι το μέρος που μπορείς να τσεκάρεις τι συμβαίνει με την φωτογραφία σου, αν είναι ακόμα υπό έλεγχο, αν έχει προστεθεί ήδη ή αν απορρίφθηκε για κάποιο λόγο.

 • Μπορώ να αφαιρέσω ή να μετατρέψω την φωτογραφία;

  Ναι, βεβαίως. Οι Φωτογραφίες σου είναι το μέρος που μπορείς να το κάνεις.
  Αν αφαιρέσεις την φωτογραφία, οι στατιστικές, το σκορ και τα σχόλια της εξαφανίζονται και θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Αν διαγράψεις την φωτογραφία δεν μπορούμε να την επαναφέρουμε.

 • Η φωτογραφία μου απορρίφθηκε, γιατί;

  Σημαίνει ότι η φωτογραφία σου δεν ακολουθεί τους κανόνες μας. Μπορείς να δεις τον ακριβή λόγο απόρριψης στην σελίδα Φωτογραφίες. Πριν ανεβάσεις φωτογραφίες, σιγουρέψου ότι έχεις διαβάσει τους κανόνες.

 • Ένα γουρούνι χρησιμοποιεί την φωτογραφία ή τα προσωπικά στοιχεία μου. Τι μπορώ να κάνω;

  Στείλε το παράπονο σου στην Υποστήριξη Χρήστη και κάνε τα εξής:
  Κάποιος χρησιμοποιεί την φωτογραφία/τα προσωπικά στοιχεία μου χωρίς την άδεια μου.
  Το όνομα μου και σύνδεσμος στο λογαριασμό μου: www.wraia.gr/users/myusername my_name and phone_number
  Σύνδεσμος στον λογαριασμό του παραβάτη: www.wraia.gr/users/offendresusername
  Σχολίασε αν χρειάζεται

 • Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω το copyright μου, αν μου το ζητήσουν οι moderators;

  Θα υπάρξει ένας ειδικός σύνδεσμος κάτω από την φωτογραφία, στον οποίο πρέπει να πατήσεις. Οδηγίες για το πώς να πάρεις τον κωδικό επιβεβαίωσης είναι στην επόμενη σελίδα. Ζητάμε την κατανόηση σου αφού υπάρχουν πολύ κακοί άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν του άλλους. Θέλουμε απλώς να σιγουρευτούμε ότι τα πάντα είναι εντάξει.

 • Ποιος είναι υπεύθυνος για δυσφημιστικές ή προβληματικές φωτογραφίες στο Wraia.gr;

  Το Wraia.gr δεν λαμβάνει καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσάρεστες συνέπειες. Σύμφωνα με τους κανόνες, το ανέβασμα φωτογραφιών άλλων ατόμων απαγορεύεται. Τα στοιχεία παραβατών copyright θα παραδίδονται στην αστυνομία αν χρειάζεται.

info Βαθμολογώντας φωτογραφίες Expand Άνοιγμα όλων
 • Μετρώνται όλοι οι πόντοι όταν βαθμολογώ φωτογραφίες;

  Όχι, μόνο οι πόντοι από χρήστες που έχουν φωτογραφίες θα λαμβάνονται υπόψη. Επίσης δεν μπορείς να βαθμολογήσεις την ίδια φωτογραφία επανειλημμένα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 • Μερικές φορές βλέπω την ίδια φωτογραφία πολλές φορές όταν βαθμολογώ. Γιατί έτσι;

  Οι φωτογραφίες που βλέπεις επιλέγονται τυχάια από τις φωτογραφίες στην βάση δεδομένων μας. Μπορεί να τύχει να δεις την ίδια φωτογραφία ξανά.
  Όσο περισσότερες φωτογραφίες στην βάση, τόσο μικρότερη η πιθανότητα να δεις την ίδια φωτογραφία 2 φορές. Μπορείς να αυξήσεις τον αριθμό φωτογραφιών στην βάση δεδομένων μας προσθέτοντας της φωτογραφίες σου εδώ.

 • Θα γνωρίζω πώς βαθμολογούνται οι φωτογραφίες μου από τους άλλους;

  Ναι, σαφώς. Για αυτό πρέπει να ανοίξεις τις Φωτογραφίες σου. Υπάρχει σύνδεσμος Στατιστικά ψηφοφορίας σε κάθε φωτογραφία. Αλλιώς μπορείς να πας στον Λογαριασμό σου. Εκεί μπορείς να δεις τους χρήστες που επισκέφτηκαν τον λογαριασμό σου, που σε βαθμολόγησαν, κλπ. Και οι δυο λίστες δείχνουν δεδομένα των τελευταίων ημερών μόνο.

 • Η φωτογραφία μου βαθμολογήθηκε από κάποιον χωρίς φωτό. Πώς είναι δυνατόν;

  Δεν είναι. Το πιο πιθανό ότι ο χρήστης σε βαθμολόγησε και έπειτα αφαίρεσε τις φωτογραφίες του.

 • Πώς θα ξέρω ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου;

  Το βλέπεις από το λογαριασμό σου.

 • Είδα μια ακατάλληλη φωτογραφία. Πώς μπορώ να σας ενημερώσω;

  Χρησιμοποίησε την ειδική φόρμα κάτω από την φωτογραφία.

info Χρησιμοποιώντας το σύστημα Expand Άνοιγμα όλων
 • Τι είναι οι πόντοι bonus και πώς μπορώ να αποκτήσω;

  Διάβασε για τους πόντους bonus εδώ.

 • Βαθμολογώ αλλά δεν παίρνω πόντους.. γιατί;

  Χρήστες με φωτογραφίες παίρνουν πόντους μόνο.

 • Χαρακτήρισα κάποιον (αφιέρωση), αλλά δεν εμφανίζεται στον λογαριασμό του, γιατί;

  Η αφιέρωση εμφανίζεται όταν το άτομο σε προσθέσει ως φίλο (που σημαίνει ότι έχεις κίτρινο smiley από αυτόν/ή).

 • Γιατί πρέπει να συνδεθώ;

  Δεν είσαι υποχρεωμένος. Αλλά όταν είναι συνδεδεμένος μπορείς να χρησιμοποιείς όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρει το wraia.gr: να στέλνεις μηνύματα, να βρεις ζευγάρι, να ανεβάζεις φωτογραφίες, να βαθμολογείς, να διαβάζεις στο ωροσκόπιο σου, κλπ. Πρέπει να είσαι μέλος για να συνδεθείς.

 • Πότε και γιατί πρέπει να αποσυνδεθώ;

  Καλό είναι να αποσυνδέεσαι όταν φεύγεις από το wraia.gr. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό γιατί το σύστημα θα σε αποσυνδέσει έτσι κι αλλιώς όταν κλείσεις το παράθυρο του browser σου.

 • Πώς μπορώ να αλλάξω το προφίλ ή τον κωδικό μου;

  Πήγαινε στο Προφίλ σου. Καλό θα ήταν να αλλάζεις τον κωδικό σου μια στο τόσο.

 • Εχμμ, ξέχασα τον κωδικό μου. Και τώρα;

  Πάτα στο Ξέχασες τον κωδικό. Είναι στην κορυφή της σελίδας. Θα σε βοηθήσει αλλά προσοχή: αν το email στο προφίλ σου δεν είναι σωστό, δεν μπορούμε να σου στείλουμε τον κωδικό σου.

 • Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες του Wraia.gr;

  Βασικά εξαρτάται από σένα. Διάβασε για αυτό εδώ ».

 • Πώς μπορώ να απαντήσω στην δημοσκόπηση;

  Η δημοσκόπηση είναι στην αρχική σελίδα. Πρέπει να εγγραφείς και να συνδεθείς για να την απαντήσεις. 1 χρήστης = 1 απάντηση

 • Μπορώ να γίνω moderator;

  Μπορείς να κάνεις αίτηση. Γράψε στο Υποστήριξη Χρήστη στο οποίο να δίνεις όνομα χρήστη, στοιχεία για τον εαυτό σου (ηλικία, απασχόληση, ενδιαφέροντα, κλπ), γιατί σου αρέσει το wraia.gr και, γιατί θέλεις να γίνεις moderator. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου σύντομα.

 • Υπεύθυνος chatroom;

  Όχι

 • Τι σημαίνουν αυτοί οι πράσινοι και κόκκινοι κύκλοι, το μικρό εικονίδιο μπροστά από το όνομα χρήστη;

  Ο κόκκινος κύκλος σημαίνει ότι ο χρήστης είναι offline (δεν χρησιμοποιεί το wraia.gr αυτή τη στιγμή). Ο πράσινος κύκλος σημαίνει ότι ο χρήστης είναι online (χρησιμοποιεί το wraia.gr). Σε κάποιες σελίδες οι γυναίκες σημειώνονται ανοιχτότερα.

 • Μπορώ να αποκτήσω email στο wraia.gr;

  Όχι, το γραμματοκιβώτιο που έχεις δουλεύει μόνο μέσα στο wraia.gr. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να γράφεις μόνο σε χρήστες μας και μόνο χρήστες μπορούν να σου γράφουν.

 • Αν κάποιος μου στείλει μήνυμα, πώς θα το ξέρω;

  Απλώς έλεγξε το wraia.gr γραμματοκιβώτιο σου - τα μηνύματα

 • Μπορώ να βρω το email κάποιου αν είναι κρυμμένο στο προφίλ του ή το IP address;

  Όχι.

 • Μπορώ να αλλάξω το όνομα χρήστη μου, αν δεν μου αρέσει το παλιό μου;

  Μπορείς να αλλάξεις το όνομα χρήστη σου από τη σελίδα των Υπηρεσιών αλλά κοστίζει. Όλες οι φωτογραφίες, φίλοι, πληρωμένες υπηρεσίες θα μείνουν ως έχουν.

 • Μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Wraia.gr;

  Ναι, μπορείς να τον μπλοκάρεις από το προφίλ σου. Αν το κάνεις, οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να δουν το προφίλ σου πια. Αν μπλοκάρεις τον λογαριασμό σου και δεν συνδεθείς για 2 μήνες ο λογαριασμός σου θα διαγραφεί για πάντα. Μπορείς να αλλάξεις γνώμη κατά τη διάρκεια των δυο αυτών μηνών. Σε δυο μήνες διαγράφονται και λογαριασμοί μπλοκαρισμένοι από moderators. Σε ένα μήνα διαγράφονται λογαριασμοί που ο ιδιοκτήτης δεν έχει επισκεφτεί από την εγγραφή. Εγκαταλελειμμένοι λογαριασμοί διαγράφονται περίπου μισό χρόνο μετά την τελευταία σύνδεση.

 • Τι μπορώ να κάνω εαν έχει μπλοκαριστεί o λογαριασμός μου στο Ωραία;

  Μπορείς να τον ξεμπλοκάρεις πατώντας εδώ »

info Άλλα Expand Άνοιγμα όλων
 • Είναι δυνατό να διαφημιστώ στο wraia.gr;

  Ναι, δες τις σχετικές πληροφορίες στην σελίδα διαφήμισης.

 • Κάποια κουμπιά, παράθυρα, κλπ δεν λειτουργούν!

  Ο browser (προτιμούμε Internet Explorer) πρέπει να επιτρέπει cookies και javascript. Αν το Wraia.gr δεν λειτουργεί σωστά, σιγουρέψου ότι τα cookies και το javascript επιτρέπονται (Internet Explorer: πήγαινε Tools > Internet Options > Security, πάτα Custom Level). Καθάρισε επίσης τα Temporary Internet Files. Αν το πρόβλημα επιμένει, ενημέρωσε τον Υποστήριξη Χρήστη. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε διορθωτική πρόταση.

 • Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξετε το site κατά κάποιο τρόπο, ή να διορθώσετε κάποια πράγματα...

  Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στον κόσμο. Σκέψου το σοβαρά πρώτα και αν είσαι σίγουρος ότι η πρόταση σου είναι σωστή, γράψε στην Υποστήριξη Χρήστηστο οποίο να εξηγείς με λεπτομέρειες και επιχειρήματα την πρόταση σου.

 • Αλλά η ερώτηση μου παραμένει αναπάντητη!

  Διάβασε πάλι και αν πραγματικά δεν βρίσκεις την απάντηση σου, γράψε στην Υποστήριξη Χρήστη.